لیست اختراعات ابراهيم رحيمي
توانايي ليستريا مونوسيتوژنز به حيات و رشد در شرايط يخچالي در برخي از فرآورده هاي غذايي آماده مصرف يك مسئله حائز اهميت در بهداشت و سلامت جامعه است. در اين مطالعه اثر مهاري، آويشن دنايي، آويشن خوزستاني و مرزه بختياري (در غلظت ١ درصد) بر روي رشد ليستريا مونوسيتوژنز تلقيح شده با غلظت هاي كم و زياد بر سطوح كالباس مرغ ( ٩٠ درصد) نگهداري شده در يخچال مورد بررسي قرار گرفت. همه اسانس هاي گياهي بررسي شده (آويشن دنايي و آويشن خوزستاني و مرزه بختياري) قادر به كاهش قابل توجه جمعيت ليستريا مونوسيتوژنز روي كالباس مرغ طي روزهاي 7 و 14 نسبت به گروه كنترل بودند. نتيجه نهايي اين مطالعه نشان داد اضافه نمودن اسانس هاي گياهان آويشن دنايي و آويشن خوزستاني و مرزه بختياري به كالباس مرغ روش مناسبي براي كنترل ليستريا مونوسيتوژنز در كالباس مرغ است. اين گياهان علاوه بر اثر ضدميكروبي، برخلاف نگهدارنده هاي سنتتيك از جمله نيتريت و نيترات اثرات مضر و مخربي روي بدن مصرف كننده نداشته و با توجه به اينكه گياهان معطري هستند قادرند تا حدودي بو و طعم نامطلوب حاصل از فرآيند توليد فرآورده هايي چون محصولات گوشتي حرارت ديده را كاهش دهند.
موارد یافت شده: 1